BitcoinHva er

Hva er en Satoshi

Hva er en Satoshi

Hva er en Satoshi? En satoshi er den minste enheten av kryptovalutaen bitcoin. Den er oppkalt etter Satoshi Nakamoto, skaperen(e) av Bitcoin. Forholdet mellom satoshi og bitcoin er 100 millioner satoshi til én bitcoin.

Nøkkelpunkter En satoshi er den minste enheten av bitcoin, tilsvarende 100 milliondels av en bitcoin. Bitcoin kan deles inn i mindre enheter for å lette mindre transaksjoner. Satoshi ble oppkalt etter bitcoin-grunnleggeren(e) kjent som Satoshi Nakamoto.

Historie

Historie om Satoshi Satoshi representerer en hundredel av en milliondel av en bitcoin. Fordi verdien av bitcoin har økt eksponentielt, trengs mindre enheter for mindre transaksjoner. Små enheter gjør bitcoin-transaksjoner enklere å gjennomføre samtidig som de er lesbare for folk.

For eksempel, hvis du kjøpte en vare til 100 dollar med én bitcoin, kan beløpet ditt bli .0219757 BTC (hvis BTC var verdt 21,975.70 dollar). Imidlertid er det lettere å forstå 219,757 satoshi.

Hvor kommer navnet Satoshi fra?

Satoshi er oppkalt etter Satoshi Nakamoto, den anonyme personen (eller personene) som publiserte det hvite papiret i 2008, som satte i gang utviklingen av Bitcoin og populariserte kryptovaluta. «Det hvite papiret «White paperet til bitcoin» «A Peer-to-Peer Electronic Cash System» beskrev et peer-to-peer-nettverk som en løsning på problemet med dobbeltbruk som ble funnet i tidligere kryptokonsepter.

Hva er dobbeltbruk

En fysisk seddel eller mynt kan bare eksistere ett sted; derfor kan du ikke bruke den til to transaksjoner. Én person mottar en fysisk gjenstand, og den andre mister den. Kryptovaluta er en representasjon av eierskap registrert i en database – uten spesifikke tiltak for å forhindre det, kan én bruker overføre eierskapet til ett eiendel mer enn én gang. Dette kalles dobbeltbruk.

Når du kan dobbeltbruke, kan du gi en gjenstand til noen i bytte mot varer eller tjenester og bruke den igjen for en annen transaksjon. Det peer-to-peer-regnskapet og transaksjonsverifikasjonssystemet, eller konsensusmekanismen, løste problemet med å overføre eierskapet til en digital valuta slik at en bruker ikke kan bruke den samme eiendelen to ganger.

Bruk av Satoshi

Selv om det ikke er offisielt en del av et stort valutapar, kan bitcoins og satoshier konverteres til og fra andre valutaer. Kryptobørser lar deg konvertere mellom fiat og kryptovalutaer eller gjennomføre andre transaksjoner.

Generelt sett innebærer transaksjoner å sette inn dollar, pund eller andre valutaer på en konto i en av børsene. Pengene konverteres til satoshier eller bitcoins, som du kan bruke hos selgere som aksepterer dem som betaling. Ikke alle nettbutikker godtar alle former for kryptovaluta – sørg for å undersøke selgerne der du ønsker å bruke dine satoshier og bitcoins, og forsikre deg om at de godtar dem.

Hvordan skiller Satoshi seg fra andre digitale enheter? Mange kryptovalutaer bruker enheter spesifikke for designerens preferanser. For eksempel bruker Bitcoin bare satoshi som en enhet, mens Ethereum bruker flere. Begge versjoner gjør det enklere å gjennomføre transaksjoner i beløp som ikke er lik valutaens markedsverdi, men deres forskjell i enheter kan være forvirrende hvis du er ny innen kryptovaluta.

Fakta

For å få satoshi til U.S. dollar-raten, del den nåværende markedsprisen med 100 millioner. For å få antall satoshi per dollarmengde, del den ønskede dollarmengden med satoshi til dollarraten.

Satoshis kan refereres til ved hjelp av det metriske systemet for å gjøre det enklere å forstå:

Millibitcoin (mBTC) = 100 000 satoshi Microbitcoin (µBTC) = 100 satoshi

Ethereum bruker forskjellige konvensjoner for sine tilsvarende verdier, med wei som den minste enheten av ether:

1 wei = 1 billiondel av 1 ether 1 Gwei = 1 milliard wei

Ether har flere benevnelser, men disse brukes mest. Både bitcoin og ether har forskjellige markedsverdier, så én satoshi har en annen pengeverdi enn én ether.

Hvor mange dollar er 1 Satoshi

Satoshi-verdien endres med bitcoin’s markedsverdi. For eksempel, den 12. februar 2023, hadde Bitcoin en markedspris på 21,970.70 Dollar. På det tidspunktet var én satoshi verdt 0.000219707 Dollar.

Hvor mye er 10 000 Satoshi verdt? Den 12. februar 2023 hadde én bitcoin en spotpris på 21,970.70 Dollar. Hvis du hadde 10 000 satoshi på det tidspunktet, var det verdt 2.20 dollar. Skal man da regne det om i Norske kroner, og tar utgangspunkt i en dollar kurs på 10 kroner. Blir da regnestykket. 2,20 dollar x 10 (som er kursen). = 2,20 Kroner.

Hvordan kan jeg kjøpe Satoshi

Hvis du bare vil bytte penger mot kryptovaluta, kan du kjøpe satoshis på en online kryptobørs. De fleste børser lister markeder for flere kryptovalutaer og deres tilknyttede benevnelser, med mulighet for å kjøpe eller selge dem. Du kan også kjøpe, selge og handle Bitcoin Ordinals – en type ikke-utskiftbare tokens (NFT) som tilsvarer.

Konklusjon

Satoshi er den laveste benevnelsen av bitcoin – det er 100 millioner satoshi per bitcoin. Benevnelsen ble oppkalt etter Satoshi Nakamoto, personen eller gruppen som oppfant Bitcoin. Å bruke satoshi som en benevnelse gjør det enklere å forstå små mengder bitcoin fordi kryptovalutaen har en så høy verdi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display