BitcoinKrypto ABC

Hvordan kjøpe Bitcoin

Hvordan kjøpe Bitcoin

Hvordan kjøpe Bitcoin. Kjøpe Bitcoin kan virke komplisert, men det er det ikke. Du trenger bare en konto hos en tjeneste eller en kryptobørs, og en trygg måte å lagre kjøpene dine på. Bitcoin-investorer trenger en kryptobørs-konto, personlige identifikasjonsdokumenter hvis du bruker en plattform for å kjenne din kunde (KYC), en sikker tilkobling til internett, en betalingsmetode og en personlig digital lommebok utenfor børs-kontoen. Gyldige metoder for betaling med bitcoin inkluderer bankkontoer, debetkort og kredittkort. Det er også mulig å skaffe bitcoin på spesialiserte minibanker og via peer-to-peer (P2P) børser.

Nøkkelen til sikkert kjøp

Bitcoin sin verdi kommer fra dens verdioppbevaring og betalingssystem og dens begrensede tilbud. Fordi en bitcoin-lommebok eller børs-konto. Kan kompromitteres, er det nøkkelen å lære om sikker lagring og å praktisere det og å ta nødvendige kryptosikkerhetstiltak. Tjenester som Coinbase, PayPal og Robinhood, blant andre, selger bitcoin.

Før du kjøper Bitcoin


Personvern og sikkerhet er viktige temaer i Bitcoin-verdenen. Investorer som får den private nøkkelen til en offentlig adresse. Som er en kryptografisk kode lignende. Et passord som tillater en bruker å akseptere kryptovalutaer på kontoen deres på Bitcoin-blokkjeden, kan autorisere transaksjoner. Private nøkler bør holdes hemmelige, og investorer må være klar over at balansen til en offentlig adresse er synlig.

Individer kan opprette flere offentlige adresser og distribuere samlingen av bitcoin over mange adresser. En god strategi er å holde betydelige investeringer på offentlige adresser som ikke er direkte koblet til de som brukes i transaksjoner.

Mindre enn 1 Bitcoin Investorer kan kjøpe mindre enn en hel bitcoin. Uansett om en lommebok er 1 bitcoin, 15 bitcoins eller 0.01 bitcoin, er investorer like eksponert for kryptovalutaens opp og nedturer. Coinbase krever en minimumsinvestering på 1 av din lokale valuta, for eksempel 1 dollar eller 1 euro.

Historikken over transaksjoner gjort på blokkjeden er transparent, men identifisering av brukerinformasjon er det ikke. På Bitcoin-blokkjeden vises bare en brukers offentlige nøkkel ved siden av en transaksjon, noe som gjør transaksjoner konfidensielle, men ikke anonyme.

Mer sporbare enn kontanter

Bitcoin-transaksjoner er mer sporbare enn kontanter fordi de er tilgjengelige for offentlig visning. Og det er veldig vanskelig å spore transaksjonsparter på kryptovalutaens blokkjede. Imidlertid har forskere og FBI hevdet at de kan spore transaksjoner gjort på Bitcoinblokkjeden til brukernes andre online-kontoer. Inkludert deres digitale lommebøker.

Når en investor oppretter en konto på Coinbase, må de gi sin identifikasjon. Hvis de sender den til en annen lommebok, kan den fortsatt spores tilbake til Coinbase-kjøpet knyttet til kontoens identitet.

Hvordan kjøpe Bitcoin Steg 1:

Velg en krypto-handelstjeneste eller en kryptoørs. Det er et praktisk alternativ fordi de tilbyr et bredt spekter av funksjoner og flere kryptovalutaer for handel. Børser gjør det også mulig for investorer å kjøpe, selge og holde kryptovaluta. Og lar brukere overføre krypto til sin online lommebok for sikker oppbevaring.

Det finnes mange typer kryptobørser. Noen tillater brukere å være anonyme og er desentraliserte og krever ikke at brukere oppgir personlig informasjon. For visse demografier, inkludert flyktninger eller de som bor i land med lite eller ingen infrastruktur for offentlig kreditt eller bankvesen. kan anonyme børser bidra til å bringe dem inn i den ordinære økonomien.

Populære børser er ikke desentraliserte og følger lover som krever at brukere sender inn identifiserende dokumentasjon. Disse børsene inkluderer Coinbase, Kraken, Gemini og Binance; de tilbyr bitcoin og et voksende antall alternative kryptovalutaer.

Når du oppretter en kryptobørs-konto, bruk to-faktor-autentisering og et langt, unikt passord som inkluderer en rekke bokstaver. Både små og store spesialtegn og tall.

Steg 2


Koble Børsen til en Betalingsmulighet Avtengende på børsen, kan personlig identifikasjon være påkrevd, og det kan bety at du må inkludere et bilde av førerkort eller et sosial sikkerhetskort, samt informasjon om arbeidsgiver og kilde til midler. Prosessen er i stor grad den samme som å sette opp en typisk meglerkonto.

På de fleste børser kan du koble bankkontoen din direkte eller du kan koble den til et debet- eller kredittkort. Selv om du kan bruke et kredittkort til å kjøpe kryptovaluta. Kan kryptovalutas prisvolatilitet øke den totale kostnaden for å kjøpe en token når den kombineres med kredittkortets rentekostnader. Bitcoin er lovlig i USA, men noen banker kan stille spørsmål ved eller til og med stoppe innskudd til krypto-relaterte nettsteder eller børser.

Gebyrer varierer for innskudd via bankkonto, debet- eller kredittkort, og børser belaster også gebyrer per transaksjon.

Steg 3


Legg inn en Bestilling Kryptobørser har utviklet seg og etterligner nå de samme funksjonene som deres aksjemegler-motparter. Kryptobørser tilbyr flere ordretyper og måter å investere på. Nesten alle kryptobørser tilbyr både markeds- og grenseordrer, og noen tilbyr også stopp-tap-ordrer.

Kraken tilbyr de fleste ordretyper, som inkluderer markeds-, grense, stopp-tap, stopp-grense, gevinstmål og gevinstmåls-grenseordrer.

Børser tilbyr også måter å sette opp gjentatte investeringer på, slik at kunder kan kostnadsfordel inn i investeringene sine etter eget valg. Coinbase, for eksempel, lar brukere sette opp gjentatte kjøp hver dag, uke eller måned.

Steg 4

Sikker Lagring Bitcoin- og kryptolommebøker er et sted å lagre digitale eiendeler mer sikkert. Å holde krypto utenfor børsen og i en personlig lommebok/wallet. Sikrer at investorer har kontroll over den private nøkkelen til midlene. En børs-lommebok tilbys, men anbefales ikke for store eller langsiktige kryptoholdninger.

Hot Wallets

Nettbaserte lommebøker, også kjent som varme lommebøker, er apper på enheter som datamaskiner, telefoner eller nettbrett. Disse lommebøkene genererer de private nøklene til myntene dine på enheter som er tilkoblet internett.

Brukeren av en nettbasert eller varm lommebok er ikke innehaveren av den private nøkkelen til kryptovalutaen som holdes i den. Børs-lommebøker er forvaringskontoer som tilbys av børsen. Hvis børsen blir hacket, er investorers midler kompromittert. Uttrykket «ikke din nøkkel, ikke din mynt» gjentas hyppig i kryptovalutafora og -samfunn.

Innehavere av varme lommebøker som ikke har opprettet tilstrekkelig sikkerhet, løper risikoen for å miste midler til tyveri. Sterke passord, to-faktor-autentisering og sikker nettsurfing bør betraktes som minimumskrav.

Varme lommebøker er best egnet for små mengder kryptovaluta eller kryptovaluta som aktivt handles på en børs og kan brukes som en brukskonto.

Kaldelommebøker


En kaldelommebok er ikke koblet til internett og er mindre utsatt for å bli kompromittert. Disse frakoblede lommebøkene eller maskinvarelommebøkene. Lagrer en brukers private nøkkel på noe som ikke er koblet til internett og leveres med programvare som lar investorer se porteføljen sin uten å sette den private nøkkelen i fare.

En papirlommebok er en lommebok generert på visse nettsteder som produserer både offentlige og private nøkler skrevet ut på papir. Mange laminerer disse papirlommebøkene. Og lagrer dem i sikre depositumsskap på banken sin eller til og med i en safe hjemme.

En maskinvarelommebok er vanligvis en USB-stasjonsenhet som lagrer en brukers private nøkler sikkert frakoblet. Slike lommebøker har fordeler over varme lommebøker fordi de ikke påvirkes av virus som kan infisere datamaskinen din. Med maskinvarelommebøker kommer private nøkler aldri i kontakt med en nettverkskoblet datamaskin eller potensielt sårbar programvare.

Kaldelommebøker er den sikreste måten å lagre bitcoin eller andre kryptovalutaer på. De krever imidlertid teknisk kunnskap å sette opp.

Hvordan kjøpe Bitcoin med PayPal

Du kan kjøpe bitcoin gjennom en betalingsbehandler som PayPal Holdings Inc. (PYPL). Det er to måter å kjøpe bitcoin ved hjelp av PayPal på. Enten ved å koble kontoen din til et debetkort eller en bankkonto, eller ved å bruke saldoen i PayPal-kontoen til å kjøpe kryptovalutaer fra en tredjepartsleverandør.

Du kan også bruke PayPal til å direkte kjøpe fire kryptovalutaer: Bitcoin, Ethereum, Litecoin og Bitcoin Cash. Med unntak av de som bor på Hawaii, kan innbyggere i alle andre stater enten bruke sine eksisterende PayPal-kontoer eller opprette en ny for å kjøpe bitcoin. I tillegg kan du bruke kryptovalutaene dine til å kjøpe produkter og tjenester gjennom «Sjekk ut med krypto»-funksjonen.

Når du kjøper bitcoin direkte fra PayPa. Tjener de penger på kryptospredningen, eller forskjellen mellom Bitcoin-markedsprisen og dens valutakurs mot amerikanske dollar. For hver transaksjon belaster også PayPal et transaksjonsgebyr, som avhenger av det kjøpte dollarbeløpet.

Du kan sende krypto, inkludert Bitcoin, fra PayPal til en ekstern digital eiendomslommebok som du eier og kontrollerer. Eller til en som eies og kontrolleres av en annen person, som en venn eller familiemedlem. For å sende bitcoin utenfor PayPal, må du oppgi lommebokadressen der du vil sende midlene. Hvis du sender bitcoin, må du bruke en destinasjonslommebokadresse som er angitt for Bitcoin – du kan for eksempel ikke bruke en som er angitt for Bitcoin Cash.

Selskapet for sosial handel og fleraktiva investering, eToro, er blant de få nettbaserte handelsmennene som tillater bruk av PayPal for å kjøpe bitcoin på plattformen deres.

Hvordan kjøpe Bitcoin med et kreditt/Debetkort

Å bruke kredittkort til å kjøpe bitcoin ligner på å bruke debetkort eller automatiserte clearinghus (ACH) overføringer. Imidlertid tillater ikke alle børser deg å kjøpe bitcoin med kredittkort på grunn av tilknyttede behandlingsgebyrer og risikoen for svindel.

Kredittkortbehandling kan legge til ekstra kostnader på slike transaksjoner. I tillegg til å betale transaksjonsgebyrer, kan det være behandlingsgebyrer som børsen kan videreføre til kjøperen. Kredittkortutstedere behandler bitcoin-kjøp som kontantforskudd og belaster betydelige gebyrer og renter for slike forskudd.

For eksempel vil American Express-brukere betale gjeldende kontantforskningsgebyr for slike transaksjoner, og gebyret som belastes, vil variere etter børs. Kredittkortselskapet begrenser også brukere til 1 000 dollar, verdt bitcoin-kjøp per måned.

Bitcoin-belønningskredittkort som BlockFi Bitcoin Rewards-kredittkort fungerer som et typisk belønningskredittkort, bortsett fra at de tilbyr belønninger i form av bitcoin.

Alternative måter å kjøpe Bitcoin på Bitcoin minibanker Bitcoin minibanker fungerer som personlige bitcoin-børser. Enkeltpersoner kan sette inn kontanter i en maskin og bruke den til å kjøpe bitcoin, som overføres til online lommebøker for brukere. Bitcoin minibanker har blitt stadig mer populære de siste årene og er tilgjengelige hos detaljhandelsgiganten Walmart Inc. (WMT).


Fakta: Bitcoin minibanker begynte å kreve legitimasjon fra myndighetene tidlig i 2020.

Avgifter

To avgifter er knyttet til kjøp av bitcoin på minibanker: et kjøpsgebyr og et konverteringsgebyr for å konvertere en fiat-valuta til bitcoin. Begge gebyrene er ganske høye sammenlignet med de for andre alternativer. Det gjennomsnittlige kjøpsgebyret ved bitcoin minibanker over hele verden er 8,4% av kjøpesummen og 5,4% for salg på minibanker.

P2P-børser Noen P2P-børsetjenester gir en mer direkte forbindelse mellom brukere. LocalBitcoins er et eksempel på en slik børs. Etter å ha opprettet en konto, kan brukere legge ut forespørsler om å kjøpe eller selge bitcoin, inkludert informasjon om betalingsmetoder og priser.

Selv om P2P-børser ikke tilbyr samme anonymitet som desentraliserte børser, gir de brukerne muligheten til å se etter det beste tilbudet. Mange av disse børsene tilbyr også vurderingssystemer, slik at brukerne har en måte å evaluere potensielle handelspartnere på før de gjennomfører transaksjoner.

Kryptobørs

Kryptobørs Robinhood Markets Inc. (HOOD) er en børs som tilbyr kryptohandel. Den belaster 0% provisjon for kryptohandler og kjøp, og tjener penger fra betaling for ordreflyt. Og videreformidler handelsvolumet sitt til andre handelsplattformer eller meglerfirmaer. Robinhood har aktivert handel på plattformen sin for disse kryptovalutaene, blant andre: Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum, Dogecoin og Ethereum Classic.

I motsetning til dette kan du handle tusenvis av kryptovalutaer på Coinbase. Og fra og med 2022 begynte tradisjonelle meglere som Fidelity Investments å inkludere investeringer i bitcoin for 401(k)-kontoer.

Bitcoin og andre kryptoinvesteringer er ikke beskyttet av forsikring fra Securities Investor Protection Corp. (SIPC). På vanlige meglerselskaper beskytter byrået mot tap av verdipapirer og kontanter i meglerkontoer som inneholder opptil $500 000, med en grense på 250 000 dollar for kontanter. Kryptobørser som Coinbase har kriminalitetsforsikring for å beskytte infrastrukturen deres mot hackerangrep. Men denne forsikringen beskytter ikke individuelle kunder mot passordtyveri.

Hvordan selge Bitcoin

Du kan selge bitcoin på de samme stedene der du kjøpte kryptovalutaen, for eksempel kryptobørser og P2P-plattformer. Vanligvis er prosessen med å selge bitcoin på disse plattformene lik prosessen for å kjøpe den.

Kryptobørser belaster en prosentandel av salgsbeløpet for kryptoen som gebyr. For eksempel sier Coinbase at de kan ta et gebyr når en kunde tar ut kryptoen sin, avhengig av valgt betalingsmetode.

Børser har generelt daglige og månedlige uttaksgrenser. Derfor kan kontanter fra et stort salg ikke være umiddelbart tilgjengelig for traderen. Imidlertid er det for eksempel ingen begrensning på mengden kryptovaluta du kan selge med Coinbase.

Hva er stegene for å kjøpe Bitcoin

Stegene er: å velge et sted eller en børs for å plassere bestillingen din, velge en betalingsmetode og sørge for sikker lagring av den kjøpte kryptovalutaen din.

Hva er de mest populære stedene for å kjøpe Bitcoin? De er kryptobørser, meglerfirmaer og betalingstjenester som PayPal. For indirekte eierskap av bitcoin kan investorer velge å investere i selskaper som holder kryptovalutaen på balansen sin, som for eksempel Tesla Inc. (TSLA) eller MicroStrategy Inc. (MSTR).

Hvor mye kan du forvente å betale for Bitcoin? Vanligvis består prisen av et gebyr per handel, i tillegg til kostnaden for å konvertere en fiat-valuta til bitcoin. Gebyret per handel er en funksjon av handelens valutabeløp, og naturligvis, jo høyere handelsbeløp, jo høyere er gebyret.

Er kjøpet mitt av Bitcoin beskyttet av Securities Investor Protection Corp. (SIPC)? Nei, kjøpet ditt av bitcoin er ikke beskyttet av SIPC. På visse børser, som for eksempel Coinbase, kan fiat-saldoer på individuelle kontoer være forsikret av Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC) for opptil 250 000 dollar, per konto mot visse spesifikke risikoer.

Kjøpe Bitcoin ETF

Det er nå blitt mulig å kjøpe Bitcoin ETF-er. Dette gjør det lettere å kjøpe Bitcoin, da man kan benytte en «vanlig» børs som følger Bitcoin-prisen. Du trenger ikke å ha hverken en hot- eller cold wallet, men kan gjøre det gjennom en vanlig megler.

1. Åpne en Handelskonto.

Start med å åpne en handelskonto hos en megler som tilbyr Bitcoin ETF-er. Du kan gjøre dette ved å besøke nettstedet til megleren og følge instruksjonene for å opprette en konto. Vær forberedt på å oppgi personlig informasjon og bekrefte din identitet.

2. Grundig undersøkelser og Velg en Bitcoin ETF

Bruk meglerens plattform til å utforske de tilgjengelige Bitcoin ETF-ene. Se på faktorer som gebyrer, likviditet, og historisk ytelse. Velg en ETF som passer for dine investeringsmål og risikotoleranse.

3. Plasser en Handel

Når du har valgt en ETF, er det på tide å plassere en handel. Gå til handelsdelen av meglerplattformen, og søk etter ETF-en ved hjelp av dens ticker-symbol. Angi antall aksjer du ønsker å kjøpe, og bekreft deretter handelen. Pass på å dobbeltsjekke alle detaljer før du sender inn ordren.

4. Overvåk Investeringen Din

Etter at handelen er gjennomført, bør du regelmessig overvåke investeringen din. Logg inn på handelskontoen din for å se på Bitcoin ETF-ens ytelse og andre relevante markedsnyheter. Vær oppmerksom på at verdien av ETF-en din kan svinge i tråd med Bitcoin-markedets bevegelser.

5. Selg Når Du Ønsker

Når du bestemmer deg for å selge Bitcoin ETF-en din, kan du gjøre det ved å gå til handelsdelen av meglerplattformen og finne ETF-en i porteføljen din. Velg «selg» -alternativet, angi antall aksjer du vil selge, og bekreft deretter transaksjonen. Vær oppmerksom på at det kan påløpe gebyrer ved salg av ETF-er.

6. Vurder Diversifisering

For å spre risikoen din, kan det være lurt å vurdere å investere i andre eiendeler i tillegg til Bitcoin ETF-er. Utforsk andre investeringsmuligheter som aksjer, obligasjoner eller andre kryptovalutaer for å diversifisere porteføljen din.

Ved å følge denne enkle guiden, kan du enkelt kjøpe og selge Bitcoin ETF-er gjennom en meglerplattform. Husk å gjøre grundig research og være oppmerksom på risikoen før du investerer.

Oppsummert

Å kjøpe bitcoin kan virke komplisert hvis du ikke har gjort det før, men det er relativt enkelt. Det krever bare en konto hos en tjeneste eller en børs, og en måte å lagre kjøpene dine på trygt.

For å kjøpe bitcoin må du velge en passende tjeneste eller et sted, koble til en betalingsmetode, legge inn en bestilling og sørge for stabil lagring av kjøpt kryptovaluta. Hver av disse stegene krever forskning og en grundig vurdering av fordeler og ulemper med den relevante tjenesten. Bitcoin er tilgjengelig på bitcoin minibanker eller fra betalingstjenester som PayPal og hovedstrømsmeglerfirmaer som Robinhood eller Coinbase.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *