Hva er

Hva er Polygon (MATIC)

Hva er Polygon (MATIC)

Hva er Polygon (MATIC). Polygon er et prosjekt som skaper en lag 2-løsning for Ethereum Virtual Machine. Det er designet for å tillate utvikling av applikasjoner til forskjellige formål, hovedsakelig «å bygge verdilaget på internett.»

Polygon-plattformen fungerer ved å bruke Ethereum blockchain og kobler sammen Ethereum-baserte prosjekter. Ved å bruke Polygon-plattformen kan fleksibiliteten, skalerbarheten og suvereniteten til et blockchain-prosjekt økes. Samtidig beholdes sikkerheten, samspillet og de strukturelle fordelene til Ethereum blockchain.

MATIC er en ERC-20 token. Dette betyr at den er kompatibel med andre Ethereum-baserte digitale valutaer. MATIC (forventet å endre og migrere til en ny token, POL, i 2024) brukes til å styre og sikre Polygon-nettverket og til å betale nettverkstransaksjonsavgifter.

Historien om Polygon

Polygon startet som Matic Network i 2017, grunnlagt av Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal, Anurag Arjun og Mihailo Bjelic. Etter et første børsnotering på Binance i 2020, omdøpte prosjektet seg til Polygon og utviklet seg til et selskap som fokuserer på utvikling av Web3-applikasjoner.

I januar 2022 ansatte Polygon en ny administrerende direktør (CEO). Ryan Wyatt kom til Polygon fra YouTube, der han var leder for gaming.

Flere betydelige hendelser fant sted i 2023. Polygon Labs, selskapet bak blockchain-utvikling, ble dannet. Polygon Foundation ble etablert for å sikre at prosjektet hadde støtte i forskning, utvikling og utdanning innen blockchain. Til sist ble Marc Boiron, deres tidligere sjefsjustitiarius, valgt til CEO.


Polygon-blockchainen har gjennomgått flere oppgraderinger, den mest betydningsfulle var i oktober 2023, som blant annet vil endre dens opprinnelige token MATIC til POL.

HOVEDPUNKTER

Polygon-plattformen, drevet av MATIC-tokenet, ble lansert for å koble sammen og vokse Ethereum-kompatible prosjekter og blockchains. MATIC-token brukes til å styre og sikre Polygon-nettverket og betale transaksjonsavgifter. Polygon bruker en modifisert proof-of-stake valideringsmekanisme for effektiv drift av plattformen. MATIC-token vil kreves å migreres til POL-token i andre kvartal av 2024 (forventet).

Forstå Polygon

Polygon bruker en proof-of-stake valideringsmekanisme. Proof-of-stake-metoden krever at nettverksdeltakere staker—samtykker i å ikke handle eller selge—sine MATIC, i bytte mot retten til å validere transaksjoner på Polygon-nettverket. Vellykkede validatorer i Polygon-nettverket blir belønnet med MATIC.

Polygon-nettverket, som en sekundær skaleringløsning, sikter mot å adressere begrensningene til Ethereum-plattformen—nemlig høye transaksjonsgebyrer og trege transaksjonsbehandlingshastigheter. Polygon kan:

Implementere eksisterende blockchain-nettverk og utvikle tilpassede blockchains Muliggjøre kommunikasjon mellom Ethereum og andre blockchains Hjelpe eksisterende blockchain-nettverk til å bli kompatible med Ethereum.

Fordeler og Ulemper med Polygon

Fordeler med PolygonUlemper med Polygon
Rask transaksjonsbehandling: Ved å bruke en konsensusmekanisme som fullfører transaksjonsbekreftelsesprosessen i en enkelt blokk, kan Polygon opprettholde raske transaksjonsbehandlingshastigheter. Gjennomsnittlig blokkbehandlingstid er 39,7 sekunder.Ikke en autonom blockchain: Polygon er en Lag 2-løsning som fungerer på toppen av Ethereum-plattformen. Hvis Ethereum-plattformen opplever alvorlige forstyrrelser eller opphører å eksistere, vil Polygon sannsynligvis miste noe funksjonalitet.
Konsekvent lave transaksjonsgebyrer: Polygon holder sine gebyrer for å bruke plattformen lave, med et typisk transaksjonsgebyr på rundt $0,01.Begrensede bruksområder for MATIC: MATIC-tokenet er designet for å styre og sikre Polygon-plattformen og betale transaksjonsgebyrer. I motsetning til noen digitale valutaer, brukes ikke MATIC generelt til hverdagskjøp.
Samspill og skalering: Polygon er designet for å være samspillbar med Ethereum og skalere uten grenser.Ufullstendig: Som mange blockchain-nettverk, er både Polygon-blockchainen og økosystemet fortsatt under utvikling. Teamet arbeider for å oppnå sin visjon og opprettholde populariteten prosjektet har opplevd blant andre utviklere.

Polygon vs. Ethereum


Ethereum Polygon er en sekundær skaleringløsning som er kompatibel med og komplementerer Ethereum-blockchainen. Polygon har som mål å forbedre Ethereum som et blockchain-utviklingsnettverk ved å tilby en sidekjede som assisterer den og nullkunnskapsbevis for den.

Både Ethereum og Polygon bruker en proof-of-stake-mekanisme som gjør det mulig å behandle transaksjoner raskt og billig.

Fremtiden for Polygon

Polygon lanserte Polygon Village 2 i november 2023, sitt oppdaterte oppsøkingsprogram designet for å oppmuntre Web3-utviklingsselskaper. Village tilbyr tilskudd, tilgang til akseleratorer, veiledning og støtte for oppstartsselskaper som skaper applikasjoner for Web3.

Web3

Web3 er den neste utviklingen av internettet—en restrukturering og gjenoppbygging av systemene og infrastrukturen bak kulissene, snarere enn å endre hvordan folk samhandler med det.

Polygons Village-program er designet for å fremme utviklingen av desentraliserte applikasjoner ved å bruke sin blockchain for den fremvoksende Web3-infrastrukturen. Oppgraderinger har lagt grunnlaget for å gi Ethereum ubegrenset skalering og likviditet og for å starte «Verdilaget»—ideen om at det en dag vil være en internettinfrastruktur hvor folk vil kontrollere verdien av og eie sine kreasjoner, data og informasjon, i stedet for at store selskaper tjener penger på det. Polygon. «Village Grants.»


Blockchain og Token

I oktober 2023 implementerte Polygon endringer i blockchainen som vil migrere alle MATIC-tokens til POL, dens nye token, i 2024. Denne oppgraderingen vil tillate at Polygon og dens POL-token kan brukes som et økosystem hvor flere Lag 2-kjeder kan bygges. Det er flere programmeringsspråk tilgjengelig, mer effektive broer mellom Ethereum og Polygon, og et nytt lag for staking av tokens.

Hva er en MATIC?

MATIC er kryptovalutaen som er nativ til Polygon-blockchainen. Den brukes på blockchainen for å betale transaksjonsgebyrer eller bruke en applikasjon på blockchainen.

Er MATIC en god valuta

MATIC brukes på Polygon-blockchainen, en Lag 2-skaleringsløsning for Ethereum-blockchainen og nettverket. Den kan kjøpes på børser, men om det er en god investering avhenger av din markedsutsikt, risikotoleranse og investeringsstrategi.

Oppsummert

Polygon (MATIC) er en kryptovaluta og teknologiplattform som ble lansert for å koble sammen og vokse Ethereum-kompatible prosjekter og blockchains, og hjelpe nye bedrifter med å skape applikasjoner for Web3.

MATIC-tokens brukes til å styre og sikre Polygon-nettverket og betale transaksjonsgebyrer. Investorer kan kjøpe MATIC-tokens på børser som Coinbase eller Kraken. Se også polygon sin hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display