Bitcoin

Er det for sent å kjøpe bitcoin

Er det for sent å kjøpe bitcoin


Er det for sent å kjøpe bitcoin. Det er et spørsmål som blir stilt hver gang Bitcoin skyter fart og får en markant økning. Mange ønsker å komme inn i markedet, mens andre fortsatt sitter på gjerdet og venter. Noen venter på grunn av usikkerhet knyttet til den «nye» valutaen. Andre håper på at den går ned, mens noen få var inne før stigningen og er lykkelige over sine investeringer. Så tilbake til spørsmålet: Er det for sent å kjøpe bitcoin?

Still heller dette spørsmålet: Var det for sent å kjøpe bitcoin i 2009? Det var jo da bitcoin ble brakt til live av personen kjent under navnet «Satoshi». Da visste kun de aller færreste av oss på jorden hva bitcoin var, og enda færre visste hvem «Satoshi» var.

Det var i hvert fall én person som visste hva Bitcoin var, og det var Greg Schoen, som skrev i en Twitter-post. Det var navnet den gang, nå heter det X. Han skulle ønske at han ikke hadde solgt sine 1700 bitcoin da de var verdt 0,06 dollar, men 80 dollar. Dette utgjør en enorm oppgang bare på det tidspunktet.

X-Posten til Greg Schoen

17 Mai

Den posten ble skrevet den 17. mai 2011. Da han altså solgte sine bitcoins, riktig nok med fortjeneste. Men burde han ha holdt på dem? Ja, er dessverre svaret. Burde han visst at han skulle ha holdt på dem? Det kommer an på om han hadde satt seg godt nok inn i hva bitcoin egentlig er. Det var selvfølgelig helt nytt. Men vi må stille oss det spørsmålet igjen, om vi skal kunne finne ut om det er for sent å kjøpe bitcoin nå.

Hadde Greg Schoen fortsatt beholdt sine bitcoin, hadde de i skrivende stund med en bitcoin pris på over 70 000 dollar, vært verdt 120 197335,50 dollar, eller omregnet i norske kroner: 1304120651. En milliard tre hundre og fire millioner ett hundre og tjue tusen. Dette er desverre ikke den eneste historien,. Det finnes mange. «Bitcoin Pizza» som det er skrevet om tidligere her. Som kjøpte to pizzaer til 10 000 bitcoin. Det var så langt tilbake som i 2010, og nå ville vært flere milliarder kroner. Da og trodde mange at Bitcoin sin topp var nådd.

Vet hva man kjøper

Det er med andre ord ikke lurt å selge på grunn av grådighet eller uten å sette seg inn i hva det er man egentlig går inn for å kjøpe. For vi kommer stadig tilbake til åpningspørsmålet, om det er for sent. Vet man hva man kjøper, så skal det være unødvendig med det spørsmålet.

Det er det samme om man kjøper en aksje. Satser man på et selskap som kommer til å utvikle verden fremover og gjøre livet til menneskene bedre, vil det i de aller fleste tilfeller slå til. Det samme gjelder bitcoin. Det er en valuta som gjør menneskene fri fra bankene, systemer og mellommenn. Det og selge seg ut for tidlig kan være katastrofalt, sett i fra en investors perspektiv. Det er selvfølgelig mulig og kjøpe seg inn igjen om man skulle være for sent ute, som mange sier. Men med bitcoin er det så utrolig mange flotte vurderinger. Spesielt samenlignet med en aksje.

La oss se på hva bitcoin egentlig er

Før vi går inn på det jeg mener er svaret, la oss se på hva bitcoin egentlig er. Hva betyr det? Jo, det betyr at det er en valuta som ikke blir operert av noen bank eller institusjon. Pengene ligger desentralisert, og per dags dato er det ikke mulig å hacke eller infiltrere dem. I tillegg gjør det transaksjonene, betalingene og overføringene dine mye raskere. Om du skal overføre penger til slektninger i Amerika eller Kina, er det gjort med tre til fire tastetrykk, og de har pengene sine i løpet av noen sekunder, i hvert fall om man bruker Lightning-nettverket.

Skal man føre over penger til bankkontoer i andre land, tar det minimum et døgn, og du må kanskje legge frem dokumentasjon på hvor pengene dine kommer fra, slik at bankene vet hvor du har fått tak i pengene dine – med andre ord, «hvite penger».

I tillegg til dette er nettverket helt transparent. Det betyr at man ikke kan skjule pengene sine slik mange tror. Alt er åpent; du kan se alle transaksjoner på en adresse, og du kan ikke lure bort pengene dine på noen som helst måte.

Dette er noe myndighetene ikke har vært opptatt av å få frem, siden de ikke ønsker at du skal sette pengene dine i bitcoin, nettopp på grunn av at de sier du kan skjule pengene dine. Men sannheten er at det blir vanskeligere og vanskeligere å skjule pengene du har, nettopp på grunn av at det er transparent.

Økonomisk Era

Det som er med bitcoin er at det har formet og former en ny økonomisk æra i verdenshistorien. Det er penger som tilhører folket, hvor det ikke blir trykket opp penger slik som, blant annet i Norge eller andre banker, kan gjøre det når man sammenligner det med bitcoin. Dette skaper noe som kalles forutsigbarhet. Det som skjer når man trykker opp penger, er at det blir flere penger. Når det blir mer av noe, blir det mindre etterspørsel, noe som gjør den mindre attraktiv, noe som igjen gjør den aktuelle valutaen mindre verdt. Dette gjøres i løsninger for å prøve å holde rentene nede eller kjøpekraften oppe. Dette er tiltak som kun fungerer midlertidig.

Med bitcoin, kommer det til å være 21 millioner bitcoin. Enkelt og greit, og jo mer attraktivt noe blir, jo mer øker det i verdi. Dette kommer til å bidra til at bitcoinprisen stiger, slik jeg ser det, fremover. Det er også flere og flere mennesker som synes det er behagelig å kunne gjøre som de vil med sine egne penger, uten å bry seg om alle bankenes vekslingsgebyrer og avgifter på alt de foretar seg.

Det er med andre ord en ny æra innen finans og private menneskers økonomi som har kommet. Den blir også mer og mer aktuell ettersom det er flere og flere mennesker, selskaper og institusjoner som har fått øynene opp for kryptovaluta, spesielt bitcoin.

Bitcoin ETF

Mulighetene blir flere og flere for mennesker som ønsker å investere i bitcoin, i tillegg til å kun kjøpe bitcoin på en desentralisert børs. Det ble blant annet knyttet stor spenning til det som er bitcoin etter. Dette var noe som de amerikanske myndighetene «SEC». Ikke ønsket i starten, men på grunn av et stort press og at de store aktørene i bransjen. Samt blant annet enkelte store investorer allerede hadde gjort, kjøpt seg inn i bitcoin, så de at det ikke kom til å snu.

Så nå kan man også kjøpe bitcoin etter gjennom vanlige handelsplattformer. Dette har gjort tilgjengeligheten til å kjøpe denne kryptovalutaen enda større og bedre for de som ikke ønsker å være på en desentralisert plattform. Det kan være noe av grunnen til at de amerikanske myndighetene også ønsker det. De da i hvert fall har pengene i sine systemer. Og dermed kontroll over pengene som er i det desentraliserte nettverket gjennom etfene.

Uansett er det et tegn på at det er flere som kommer til å investere i bitcoin i tiden som kommer.

Kjente investorer

Det er mange kjente investorer som også har investert i bitcoin. I Norge har vi den kjente investoren og forretningsmannen Kjell Inge Røkke, som startet et eget «kryptoselskap» som heter «Hva er Seetee», hvor han kjøpte bitcoin for over fem hundre millioner kroner. Dette er et selskap som kun omhandler kryptovaluta og ble startet på grunnlag av investeringer i bitcoin.

Michael Saylor er også en kjent mann i markedet som har Microstrategy. Han er en mann som nesten har viet livet til bitcoin. Han ble spurt når han ville slutte å kjøpe bitcoin. Da svarte han: «I will continue to keep buying the tops». Med det mener han at bitcoin fortsatt kan kjøpes, og han har en forventning om at bitcoin er en investering man må ha et langsiktig perspektiv på, helt frem til 2034. For øvrig skal han eie en prosentandel av alle bitcoinene i verden.

Cathie Wood er også optimistisk og en fremtredende talsperson for kryptovaluta gjennom sitt selskap Ark Investment, som fokuserer på teknologi, utvikling og AI-teknologi. Cathie Wood har spådd en bitcoin-pris på en million dollar innen år 2030. Hun har også nylig økt sine spådommer. Det er uten tvil en optimisme i markedet for denne kryptovalutaen, til tross for at den er på sine all-time high nivåer.


En ting jeg er sikker på, er at det kommer til å bli enda flere kjente navn som går inn i bitcoin i årene som kommer.

Trend

Det er med andre ord en meget positiv trend som kun har økt siden 2009 da bitcoin kom til verden. Det er fortsatt ikke så mye snakk om den i Norge, i hvert fall ikke positivt. Det handler for det meste, slik jeg ser det, om kunnskapsløshet, misforståelser og myter. Det er et eget økonomisk desentralisert system som kalles DEFI, en forkortelse for desentralisert finans. Dette blir mer og mer aktuelt, spesielt i de tidene vi lever i nå.

Mulighetene åpner seg mer og mer for kryptovalutaen. Det blir lettere og lettere å bruke den som betalingsmiddel når du handler. Det finnes også wallets, eller lommebøker, hvor du kan lagre kryptovalutaen din. Noen tilbyr Visa eller Mastercard, slik at når du bruker deres kort, betaler du automatisk med bitcoinen du har lagret på dine wallets.

Er det for sent

Hvor du skal plassere pengene dine, skal jeg ikke gi deg råd om. Dette er heller ikke ment som økonomisk rådgivning, men kun mitt personlige syn. Slik jeg ser det, for de som har et langsiktig perspektiv, er bitcoin en valuta som kommer til å stige jevnt og trutt i årene som kommer. Spesielt med tanke på bitcoin ETF-ene; det er flere som kommer til å investere i dette. Bitcoin kommer til å bli brukt som et direkte betalingsmiddel; det er desentralisert og gir deg kontroll over dine egne penger.

Jo flere mennesker som oppdager det, for det er det for hver eneste dag som går, desto flere investorer og institusjoner ser også dette. Det vil føre til at mer penger kommer inn i markedet. Så å kjøpe bitcoin nå er noe jeg personlig er positiv til og kommer til å gjøre. Om bitcoin går litt opp og ned, og man fortsatt kan ha is i magen og tenke langsiktig, så er jeg hundre prosent trygg på bitcoin sin fremtid. Bitcoin sin oppgang, slik jeg ser det, er langt fra over og vil vare i mange år fremover. Bitcoin er folkets desentraliserte valuta å fremtid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *